Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

MZ vyhlásilo výzvu na obnovu kapacít paliatívnej starostlivosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Cieľom výzvy je vytvorenie paliatívnych oddelení a paliatívnych lôžok v nemocniciach prostredníctvom rekonštrukcie existujúcich lôžok, ktoré sa uvoľnia po optimalizácii siete.

Bratislava 31. mája (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výzvu z plánu obnovy na rozšírenie a obnovu kapacít pobytovej paliatívnej starostlivosti. Záujemcovia sa do nej môžu zapojiť do 31. júla. V rámci výzvy je vyčlenených takmer päť miliónov eur. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu.

"Oprávnenými žiadateľmi sú poskytovatelia ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorí sú zaradení v aktuálne platnom zozname kategorizovaných nemocníc zverejnenom na stránke Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky," ozrejmil.

Cieľom výzvy je vytvorenie paliatívnych oddelení a paliatívnych lôžok v nemocniciach prostredníctvom rekonštrukcie existujúcich lôžok, ktoré sa uvoľnia po optimalizácii siete. Výzva sa týka dvoch programov paliatívnej zdravotnej starostlivosti, a to pre deti aj dospelých.

Rezort výzvu zverejňuje cez portál ISPO. "Na zaevidovanie a aj zaslanie žiadosti je potrebná registrácia do ISPO," dodal s tým, že potenciálny žiadateľ sa naň dostane aj prostredníctvom webu MZ.