Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Vraciate sa z týchto krajín? Môžete sa dať bezplatne otestovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pri registrácii na stránke je potrebné označiť dôvod vyšetrenia "Prišiel som zo zahraničia".

Bratislava 21. decembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyzýva všetkých, ktorí sa vracajú zo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, Dánska a Nórska, vrátane plne zaočkovaných, aby sa prihlásili na bezplatné PCR testovanie. Dôvodom je omikron variant nového koronavírusu, ktorý sa vo Veľkej Británii stal dominantným a výrazne zhoršuje situáciu v Dánsku aj v Nórsku. Informovala o tom hovorkyňa MZ Zuzana Eliášová.

"MZ vyzýva všetkých obyvateľov Slovenska, ktorí sa vracajú z týchto krajín domov, aby na stránke www.korona.gov.sk požiadali o vyšetrenie PCR testom. Tento test im bude vykonaný bezplatne," spresnila Eliášová.

Pri registrácii na stránke je potrebné označiť dôvod vyšetrenia "Prišiel som zo zahraničia" a z ponuky krajín vybrať Spojené kráľovstvo, Dánsko alebo Nórsko.

"Vzhľadom na rýchlo sa šíriacu mutáciu omikron vo Veľkej Británii a v ďalších krajinách je nevyhnutné, aby sa osoby po návrate až do doručenia výsledku testu zdržiavali v karanténe a nestretávali sa s nikým mimo svojej domácnosti," zdôraznila Eliášová.