Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

M.Žilinka podpísal v Ríme memorandá s talianskymi rezortnými partnermi

Na archívnej snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Foto: TASR - Martin Baumann

Zvlášť zvýraznili potrebu zachovania vysokej úrovne a špecifického charakteru spolupráce v oblasti boja proti terorizmu.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka podpísal v Ríme memorandum o spolupráci s generálnym prokurátorom pri Kasačnom súde Talianskej republiky Luigim Salvatom a memorandum o porozumení a vzájomnej spolupráci s národným prokurátorom boja proti mafii a terorizmu Giovannim Melillom. Žilinka o tom informoval na sociálnej sieti.

"S talianskymi rezortnými partnermi sme deklarovali spoločný záujem na zintenzívnení spolupráce slovenských a talianskych prokurátorov na úseku boja s cezhraničným organizovaným zločinom, nelegálnym obchodovaním so zbraňami, drogami, obchodovaním s ľuďmi, obchodovaním s odpadom, závažnou ekonomickou kriminalitou, fenoménmi korupčnej trestnej činnosti, počítačovou a environmentálnou kriminalitou, ako aj súvisiacim praním špinavých peňazí, zaisťovaním a odoberaním výnosov z trestnej činnosti," priblížil.

Doplnil, že zvlášť zvýraznili potrebu zachovania vysokej úrovne a špecifického charakteru spolupráce v oblasti boja proti terorizmu.