Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Ministerstvo životného prostredia posilní záchranné stanice

Na snímke minister životného prostredia SR Ján Budaj (OĽaNO). Foto: TASR Jaroslav Novák

Záchranné stanice podľa MŽP potrebujú modernizáciu a posilnenie kapacít.

Bratislava 27. mája (TASR) - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR posilní záchranné stanice. Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR pomôže novými externými zamestnancami. Tí sa budú starať o hendikepované chránené druhy živočíchov. TASR o tom informoval odbor komunikácie rezortu.

"ŠOP nedávno v spolupráci s externými záchrannými zariadeniami vypracovala koncepciu rozvoja s cieľom zefektívnenia fungovania týchto zariadení. Koncepcia počíta s ich personálnym posilnením," uviedol generálny riaditeľ ŠOP Dušan Karaska. Nateraz sa podľa neho posilnia zariadenia v správach CHKO Záhorie, Malé Karpaty, Biele Karpaty, Ponitrie, ako aj Dunajské Luhy.

Záchranné stanice podľa MŽP potrebujú modernizáciu a posilnenie kapacít. Rozvoj siete bol podľa neho zanedbávaný viac ako 15 rokov. Ministerstvo preto zdôraznilo, že v spolupráci so ŠOP SR hľadajú možnosti rozvoja záchranných staníc.

"Mne osobne veľmi záleží na záchranných staniciach. Zriaďujú ich nadšení a často veľmi kvalifikovaní ľudia, ktorí poskytujú prvú pomoc a záchranu chráneným zvieratám. Urobím všetko pre to, aby peniaze pre ne boli," dodal šéf rezortu Ján Budaj (OĽANO).