Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

Na Svetový deň životného prostredia spustil envirorezort zelenú linku

Na snímke vpravo predseda vlády SR Igor Matovič a vľavo minister životného prostredia SR Ján Budaj prestrihavajú pásku kancelárie prvého kontaktu: Zelená linka po sadení okrasného stromu (jaseňovca metlinatého) do stromoradia pred budovou ministerstva a symbolické zazelenenie Štúrovho námestia pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia 5. júna 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Počas víkendu takisto symbolicky ozelenie budova MŽP v Bratislave, Bratislavský hrad i reštaurácia nad Mostom SNP v hlavnom meste.

Bratislava 5. júna (TASR) - Pri príležitosti piatkového (5. 6.) Svetového dňa životného prostredia spustili minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) zelenú linku envirorezortu. Prostredníctvom tejto linky, ktorá bude od piatka v skúšobnej prevádzke, bude možné anonymne ohlásiť porušovanie zákonov, ktoré majú chrániť životné prostredie. Informuje o tom ministerstvo v tlačovej správe.



Ďalším príspevkom k pripomenutiu si dôležitosti ochrany životného prostredia bude aj bezplatný vstup do rezortných organizácií MŽP - do ZOO v Bojniciach, Slovenského banského múzea v Banskej Štiavnici i Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. "Vstup pre verejnosť bude bezplatný od piatka do nedele 7. júna," informuje rezort.



Počas víkendu takisto symbolicky ozelenie budova MŽP v Bratislave, Bratislavský hrad i reštaurácia nad Mostom SNP v hlavnom meste.

Na snímke vľavo predseda vlády SR Igor Matovič a vpravo minister životného prostredia SR Ján Budaj počas tlačovej konferencie, na ktorej dostal do daru včelí úľ, spojenej s prestrihaním pásky kancelárie prvého kontaktu: Zelená linka, sadenie okrasného stromu (jaseňovca metlinatého) do stromoradia pred budovou ministerstva a symbolické zazelenenie Štúrovho námestia pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia 5. júna 2020 v Bratislave.
Foto: TASR - Martin Baumann

Svetový deň životného prostredia sa 5. júna oslavuje od roku 1973. Vyhlásila ho Organizácia spojených národov (OSN), ako spomienku na prvú konferenciu OSN o životnom prostredí, ktorá sa uskutočnila 5. až 16. júna 1972 vo švédskom Štokholme pod heslom Je len jedna zem.