Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rezort životného prostredia: Riaditeľom Envirofondu sa stal Ľ. Vačok

Na snímke minister životného prostredia SR (MŽP SR) Ján Budaj (OĽaNO), archívne foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Celkovo za prvé aj druhé kolo získal Vačok 104,2 bodu, na druhom mieste skončila Svobodová, priblížilo MŽP.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Výberové konanie na funkciu riaditeľa Environmentálneho fondu vyhral Ľubomír Vačok. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR o tom informuje na webovej stránke.

Na post šéfa Envirofondu sa prihlásilo dvanásť uchádzačov. Dvaja sa z neho odhlásili ešte pred jeho realizáciou, tvrdí ministerstvo. Vačok zvíťazil v prvom kole so ziskom 43,2 bodu. Na postup bolo podľa rezortu potrebných najmenej 37,5 bodu. Do druhého kola postúpili aj Petra Svobodová a Martin Kollár.

Druhé kolo výberového konania pozostávalo z verejného vypočutia. Uchádzači prezentovali koncepciu rozvoja Envirofondu. Komisia hodnotila aj motiváciu kandidátov a reprezentatívnosť komunikácie. Celkovo za prvé aj druhé kolo získal Vačok 104,2 bodu, na druhom mieste skončila Svobodová, priblížilo MŽP.

Funkcia ostala prázdna po tom, čo sa minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) v auguste rozhodol odvolať vtedajšieho riaditeľa Petra Kalivodu. Riadením bola dočasne poverená Timea Sujová, ktorá bola vedúcou odboru implementácie projektov a finančného riadenia Envirofondu.