Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

MŽP po zrušení výberového konania na šéfa ŠOP vyhlásilo nový termín

Archívna snímka - Na snímke minister životného prostredia SR Ján Budaj počas tlačovej konferencie 17. apríla 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Všetci uchádzači, ktorí sa prihlásili už do prvého výberového konania z 22. mája, sa môžu podľa slov rezortu prihlásiť opäť.

Bratislava 29. mája (TASR) - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) zrušilo výberové konanie na post generálneho riaditeľa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR a vyhlásilo nové. V piatok o tom informoval hovorca rezortu Tomáš Ferenčák. Vysvetlil, že tak urobili pre technickú chybu súčasného vedenia ŠOP, ktoré sa omeškalo so zverejnením oznámenia na webe.

"Ochrana prírody na Slovensku už viac nesmie byť spochybňovaná. Musí byť razantná a s jasnou víziou. Výberové konanie na post šéfa štátnych ochranárov musí mať náležitú publicitu a zabezpečenú rovnosť šancí pre všetkých uchádzačov," uviedol šéf envirorezortu Ján Budaj (OĽaNO).

Ferenčák doplnil, že keďže pri pôvodne vyhlásenom výberovom konaní neboli dodržané zákonom stanovené lehoty, rozhodol sa rezort vyhlásiť ho nanovo. Všetci uchádzači, ktorí sa prihlásili už do prvého výberového konania z 22. mája, sa môžu podľa slov rezortu prihlásiť opäť. Kvalifikačné predpoklady a kritériá sú zverejnené v novom oznámení na webe rezortu a ŠOP.