Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia uvítal Lajčákov nový post

Na snímke Miroslav Lajčák. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Rezort diplomacie sa teší na budúcu spoluprácu s osobitným predstaviteľom EÚ, želá mu veľa úspechov pri napĺňaní jeho dôležitej a náročnej misie, pri čom mu poskytne plnú podporu.

Bratislava 3. apríla (TASR) – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR uvítalo vymenovanie bývalého šéfa slovenskej diplomacie Miroslava Lajčáka za osobitného predstaviteľa Európskej únie pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou a pre iné regionálne otázky týkajúce sa západného Balkánu. TASR o tom informoval tlačový odbor MZVaEZ SR.

"SR bude naďalej podporovať dosiahnutie komplexnej a právne záväznej dohody medzi Belehradom a Prištinou, ako aj všetky krajiny regiónu pri ich reformách, prehlbovaní regionálnej spolupráce, vzájomnom zmierení a najmä pri plnení podmienok pre vstup do EÚ," uviedol tlačový odbor.

Dodal, že rezort diplomacie sa teší na budúcu spoluprácu s osobitným predstaviteľom EÚ, želá mu veľa úspechov pri napĺňaní jeho dôležitej a náročnej misie, pri čom mu poskytne plnú podporu.

O vymenovaní Miroslava Lajčáka za osobitného predstaviteľa Európskej únie pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou a pre iné regionálne otázky týkajúce sa západného Balkánu si môžete prečítať viac tu.