Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Medzi obeťami ani zranenými tornád v USA by nemali byť Slováci

Na archívnej snímke Ivan Korčok. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Slovensko pozorne sleduje vývoj a vyjadruje úprimnú sústrasť všetkým ťažko zasiahnutým rodinám a komunitám, napísal v reakcii na udalosti šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Medzi obeťami a zranenými po ničivých tornádach, ktoré v sobotu zasiahli viacero štátov USA, by sa podľa informácií Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR nemali nachádzať žiadni občania SR. Pre TASR to uviedol hovorca rezortu Juraj Tomaga. "Sme však v kontakte s miestnymi úradmi," doplnil.

"Slovensko pozorne sleduje vývoj a vyjadruje úprimnú sústrasť všetkým ťažko zasiahnutým rodinám a komunitám, z ktorých mnohé sa hlásia k predkom na Slovensku. Dúfam, že mesto Slovak v štáte Arkansas je v poriadku," napísal v reakcii na udalosti šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok na sociálnej sieti.

Tornáda a víchrice, ktoré v sobotu zasiahli niekoľko štátov USA, si vyžiadali desiatky životov. Prírodný živel strhával strechy a v poničených budovách zostalo uviaznutých viacero ľudí.