Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Na pôde rezortu zahraničných vecí sa konal koncert klasickej hudby

Ilustračná snímka. Foto: TASR//Štefan Puškáš

Tento rok svoje umenie predstavili slovenskí operní sólisti, úspešne pôsobiaci nielen na domácej, ale aj na medzinárodnej scéne – Mariana Sajko a Ondrej Šaling.

Bratislava 2. júla (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) v piatok (1. 7.) otvoril na nádvorí Palugyayovho paláca v Bratislave Letný koncert klasickej hudby. TASR o tom informovali z komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Tento rok svoje umenie predstavili slovenskí operní sólisti, úspešne pôsobiaci nielen na domácej, ale aj na medzinárodnej scéne – Mariana Sajko a Ondrej Šaling. V podaní sólistov, ako aj členov Bratislavského chlapčenského zboru, za klavírneho sprievodu Dany Hajóssy a Ondreja Olosa, zazneli viaceré árie a skladby významných operných skladateľov.

"Kultúra ľudí zbližuje, umožňuje preniesť si do bežného života pozitívne emócie, je dôležitým diplomatickým nástrojom, keďže kultúrnou diplomaciou možno našu vlasť pozitívne predstaviť, reprezentovať a urobiť ju zapamätateľnejšou. Verím, že sa to dnes podarilo," vyhlásil minister.

Na druhom ročníku koncertu sa zúčastnili členovia diplomatického zboru, osobnosti verejného, spoločenského a kultúrneho života, ako aj účastníci druhého ročníka Letnej školy diplomacie Štefana Osuského.