Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Rezort diplomacie:Na Srí Lanke platí zákaz vychádzania až do odvolania

Na archívnej snímke príslušník srílanskej polície zatýka protivládneho demonštranta počas stretov v Kolombe na Srí Lanke v pondelok 9. mája 2022. Foto: TASR/AP

Občania Slovenska, ktorí sa na Srí Lanke nachádzajú, by podľa MZVEZ mali dodržiavať pokyny a nariadenia miestnych úradov.

Bratislava 9. mája (TASR) - Na Srí Lanke môže byť pre ekonomickú krízu nedostatok základných životných potrieb, ako sú lieky, palivo, elektrina a potraviny. V súvislosti s protestmi bol v pondelok v celej krajine vyhlásený až do odvolania zákaz vychádzania. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR to uviedlo na svojom webe.

Zastupiteľský úrad SR v Dillí upozorňuje na prípadné komplikácie, ktoré môžu nastať. "V supermarketoch, na čerpacích staniciach a v lekárňach môžu byť čakacie rady. Miestne úrady môžu obmedziť prísun elektriny, čo vedie k jej častým výpadkom," približuje rezort diplomacie.

Občania Slovenska, ktorí sa na Srí Lanke nachádzajú, by podľa MZVEZ mali dodržiavať pokyny a nariadenia miestnych úradov. V prípade núdze môžu Slováci kontaktovať Zastupiteľský úrad SR v Dillí na pohotovostnej linke +919818799477.

"Zastupiteľský úrad SR v Dillí taktiež odporúča registráciu pred cestou do zahraničia a inštaláciu aplikácie Svetobežka," zdôraznilo ministerstvo.