Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Korčok odovzdal apoštolskému nunciovi ocenenie za jeho osobný prínos

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS), foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Minister zahraničných vecí sa na stretnutí poďakoval Ottonellovi aj za jeho aktivity a spoluprácu pri príprave apoštolskej návštevy pápeža Františka na Slovensku.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) v piatok odovzdal apoštolskému nunciovi a zároveň doyenovi diplomatického zboru na Slovensku Mons Giacomovi Guidovi Ottonellovi Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. TASR o tom informoval komunikačný odbor MZVEZ SR.

Pri príležitosti ukončenia jeho pôsobenia na Slovensku ocenil jeho významný osobný prínos k podpore rozvoja priateľských vzťahov a vzájomnej spolupráce medzi Slovenskom a Svätou stolicou.

"Znižovanie napätia v medzinárodných vzťahoch, presadzovanie dialógu, tolerancie, humanitárna pomoc v krízových oblastiach a ochrana najslabších – toto sú oblasti, v ktorých máme so Svätou stolicou jasný spoločný záujem," vyhlásil pri tejto príležitosti šéf slovenskej diplomacie.

Ottonellovi na stretnutí poďakoval aj za jeho aktivity a spoluprácu pri príprave apoštolskej návštevy pápeža Františka na Slovensku.