Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Rezort diplomacie odporúča necestovať do Pakistanu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rezort osobitne upozorňuje slovenských občanov na pretrvávajúce zvýšené bezpečnostné riziko teroristických útokov a únosov vo veľkých mestách.

Bratislava 12. mája (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR odporúča necestovať do Pakistanu vzhľadom na zhoršenie bezpečnostnej situácie v krajine. Informuje o tom na webe.

Osobitne upozorňuje slovenských občanov na pretrvávajúce zvýšené bezpečnostné riziko teroristických útokov a únosov vo veľkých mestách. "Predovšetkým v Karáči, provinciách FATA, Chajbar Paštúnchwá, Balúčistan a Gilgit-Baltistan. V uvedených oblastiach sa uskutočňujú protiteroristické operácie a strety pakistanskej armády s bojovníkmi Talibanu, ktorý neustále hrozí cudzincom, že pokiaľ neopustia Pakistan, stanú sa terčom odvetných útokov," ozrejmil rezort.

MZVEZ varuje aj pred letnými monzúnmi v provinciách Sindh, Pandžáb a Balúčistan, ktoré spôsobujú záplavy. "Pri pobyte v krajine hrozí aj riziko nákazy spojené s rôznymi druhmi epidémií, menovite maláriou, hepatitídou, svrabom a respiračnými ochoreniami," upozornilo ministerstvo.