Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

MZVEZ pripravilo Letnú školu diplomacie Štefana Osuského

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS). Foto: TASR Martin Baumann

Cieľom letnej školy je podnietiť záujem mladej generácie o dianie v zahraničnej politike.

Bratislava 26. júna (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) v pondelok 28. júna v Bratislave otvorí prvý ročník Letnej školy diplomacie Štefana Osuského. Ide o nový projekt rezortu diplomacie. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Cieľom Letnej školy diplomacie Štefana Osuského je podnietiť záujem mladej generácie o dianie v zahraničnej politike, nadviazať na hodnoty, tradície a životné príbehy popredných osobností slovenskej diplomacie. Počas pilotného ročníka od 27. júna do 3. júla dve desiatky študentov a mladých profesionálov z celého Slovenska absolvujú prednášky, workshopy a praktické cvičenia s poprednými lektormi a osobnosťami diplomacie, verejného a politického života.

Účastníci sa oboznámia s odkazom Štefana Osuského, ktorý sa ako politik a diplomat zaslúžil za vznik Československa a svojimi myšlienkami medzinárodnej spolupráce inšpiroval aj Roberta Schumana pri položení základov budúcej Európskej únie. V priebehu týždňa absolventi získajú na prednáškach informácie o hodnotách a prioritách zahraničnej a európskej politiky, strategickej komunikácii, smerovaní ekonomickej diplomacie SR v 21. storočí a z mnohých ďalších oblastí.

Záujem o absolvovanie letnej školy prejavilo vo výberovom procese viac ako 200 uchádzačov.