Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do určitých častí Bieloruska

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Rezort upozorňuje, že bezpečnostná situácia v prihraničných oblastiach Bieloruska s Ukrajinou je nepredvídateľná a môže sa veľmi rýchlo meniť.

Bratislava 26. februára (TASR) - Rezort zahraničia odporúča necestovať slovenským občanom do určitých oblastí Bieloruska. Informuje o tom na svojom webe.

"Vzhľadom na bezpečnostnú situáciu na Ukrajine odporúča občanom SR necestovať do Gomelskej a Brestskej pohraničnej oblasti a obmedziť cestovanie na územie Bieloruska len na nevyhnutné cesty," priblížilo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Upozorňuje, že bezpečnostná situácia v prihraničných oblastiach Bieloruska s Ukrajinou je nepredvídateľná a môže sa veľmi rýchlo meniť. Slovákom nachádzajúcim sa v Bielorusku preto odporúča nezúčastňovať sa na protestných akciách a nezdržiavať sa na miestach, kde sa zhromažďuje veľký počet ľudí.

Rezort diplomacie radí slovenským občanom, aby v prípade cestovania do Bieloruska využili možnosť dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo v aplikácii Svetobežka.