Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Diplomat F. Ružička sa stane predsedom Výkonného výboru OECD

Na archívnej snímke František Ružička. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) na sociálnej sieti poprial Ružičkovi veľa úspechov na jeho misii.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Slovenského diplomata Františka Ružičku v pondelok (13. 12.) zvolili za predsedu Výkonného výboru OECD, klubu hospodársky najvyspelejších krajín sveta. Slovensko tak získalo post predsedu najvýznamnejšieho zo stálych výborov tejto organizácie. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informuje na sociálnej sieti.

"Slovensko tak po prvýkrát v histórii získalo post predsedu najvýznamnejšieho výboru tejto organizácie, ktorý je zodpovedný za prípravu materiálov a dosiahnutie konsenzu medzi krajinami v bodoch, ktoré sú následne predkladané Rade – najvyššiemu rozhodovaciemu orgánu OECD," priblížil rezort. Funkčné obdobie bude od 1. januára 2022. Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) na sociálnej sieti poprial Ružičkovi veľa úspechov na jeho misii.

Slovensko je členom OECD 21 rokov, pričom členstvo krajine pomohlo pri transformácii centrálne orientovaného hospodárstva, ako aj jednotlivých sektorových politík. "Vďaka tomu sme sa rýchlejšie približovali k štandardom EÚ, čo viedlo k uľahčeniu integrácie Slovenska do európskych a transatlantických štruktúr," vysvetlilo MZVEZ.