Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničných vecí má oficiálnu informáciu o obvinení Slováka

Rodinní príslušníci a smútiaci kráčajú za pohrebným autom po skončení bohoslužby počas pohrebu 23-ročnej učiteľky Ashling Murphyovej v obci Mountbolus v strednom Írsku v utorok 18. januára 2022. Učiteľku základnej školy a talentovanú hudobníčku zavraždili pri rieke neďaleko írskeho mesta Tullamore v stredu popoludní 12. januára. Mladú ženu, ktorá si bola zabehať, našli podľa polície zbitú a udusenú. Foto: TASR/AP

Obvinenie sa týka vraždy 23-ročnej učiteľky Ashling Murphyovej, ktorá sa stala 12. januára.

Bratislava 20. januára (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR disponuje oficiálnou informáciou súdu v Írsku o obvinení slovenského občana zo spáchania vraždy a jeho vzatí do väzby. Pre TASR to uviedol hovorca ministerstva Juraj Tomaga.

"K identite uvedeného občana sa rezort z dôvodu ochrany osobných údajov nevyjadruje," upozornil. Potvrdil tiež, že ani obvinený, ani jeho právny zástupca doteraz nekontaktovali zastupiteľský úrad v Dubline so žiadosťou o konzulárnu pomoc.

Obvinenie sa týka vraždy 23-ročnej učiteľky Ashling Murphyovej, ktorá sa stala 12. januára. Stanica BBC v stredu (19. 1.) večer informovala, že obvineným je 31-ročný Slovák menom Jozef Puška, žijúci v meste Tullamore v strednom Írsku. Podľa BBC spáchanie činu odmietol. Sudkyňa nariadila jeho umiestnenie do väzby. Pred súd sa opäť postaví 26. januára.