Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Rezort diplomacie upozorňuje na štrajk dopravcov v Španielsku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Ministerstvo upozorňuje, že v tejto súvislosti môžu vzniknúť problémy s plynulosťou dopravy v niektorých častiach krajiny.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje cestujúcich do Španielska na štrajk cestných dopravcov v krajine od 14. novembra. Rezort o tom informuje na webe.

"Veľvyslanectvo SR v Madride upozorňuje verejnosť cestujúcu do Španielska, že po štrajkoch niektorých leteckých dopravcov a vlakového dopravcu, ktoré sa ešte priebežne môžu vyskytovať, ohlásili neobmedzený štrajk v noci z nedele (13. 11.) na pondelok (14. 11.) aj cestní dopravcovia," uviedlo ministerstvo.

Upozorňuje, že v tejto súvislosti môžu vzniknúť problémy s plynulosťou dopravy v niektorých častiach krajiny. "Meškania spojov pre blokovanie ciest, problémy s dodávkami, rôzne nátlakové akcie a podobne," vymenoval rezort.

Občanom, ktorí sú pri ceste z akéhokoľvek dôvodu časovo obmedzení, pripomína, aby s touto situáciou v Španielsku počítali a sledovali miestne médiá. "V prípade nátlakových akcií, zastavovania alebo poškodzovania áut, s ktorými sme sa v minulosti stretli, sa s požiadavkou o pomoc obráťte na miestnu políciu, pri poškodení spíšte policajnú správu a následne kontaktujte svoju poisťovňu," radí MZVEZ.

V urgentných prípadoch môžu slovenskí občania v Španielsku kedykoľvek kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Madride. "Zároveň môžu slovenskí občania v prípade cestovania do zahraničia využiť službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke MZVEZ alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," doplnilo ministerstvo.