Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničných vecí vyzýva Slovákov, aby necestovali do Šanghaja

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa rezortu sa pandemická situácia vyvíja veľmi dynamicky, pričom nie sú vylúčené lokálne lockdowny či hromadné testovania obyvateľstva.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR vyzýva Slovákov, aby necestovali do Šanghaja. Dôvodom sú pretrvávajúce prísne protipandemické opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19 v Číne. Ministerstvo o tom informuje na webe.

V meste Šanghaj a v provinciách Če-ťiang, An-chuej, Ťiang-si, Ťiang-su a Fu-ťien sa podľa rezortu pandemická situácia vyvíja veľmi dynamicky, pričom nie sú vylúčené lokálne lockdowny či hromadné testovania obyvateľstva.
Na archívnej snímke z 10. apríla 2022 obyvatelia stoja v rade počas testovania na ochorenie COVID-19 v čínskom Šanghaji.
Foto: TASR/AP

"Naďalej platí prísna implementácia preventívno-kontrolných opatrení rezidenčnými komunitami vrátane testovania na výzvu alebo dobrovoľné požiadanie, merania telesnej teploty, používania mobilných zdravotných kódov či nosenia ochranného rúška na verejnosti," doplnilo MZVEZ.