Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

CESTUJETE DO CHORVÁTSKA? Pozor na silné dažde a záplavy

Silné dažde spôsobili v stredu 28. septembra 2022 v chorvátskom prístavnom meste Rijeka vo večerných hodinách záplavy, ktoré si vyžiadali si jednu obeť. Foto: TASR - HINA/Miljenko KLEPAC

Najhoršie je na tom oblasť mesta Rijeka, kde došlo k zatopeniu niekoľkých častí mesta lokalizovaných bezprostredne pri mori.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR vyzýva Slovákov cestujúcich do Chorvátska na silné lejaky a záplavy v krajine. Škody, ktoré spôsobilo veľké množstvo zrážok, už podľa rezortu odstraňujú a situácia je pod kontrolou. Informuje o tom na svojom webe.

"Veľké množstvo zrážok, ktoré padlo na území Chorvátska v ostatných dňoch predovšetkým v Istrijskej župe, spôsobilo padanie stromov, zosuvy pôdy, dopravné zápchy a nehody predovšetkým na lokálnych cestách," priblížilo ministerstvo. Najhoršie je na tom oblasť mesta Rijeka, kde došlo k zatopeniu niekoľkých častí mesta lokalizovaných bezprostredne pri mori.

Situácia je už podľa rezortu pod kontrolou a škody odstraňujú. "Vyzývame však na zvýšenú opatrnosť a trpezlivosť občanov vstupujúcich do Chorvátska v týchto častiach krajiny, keďže niektoré cesty sú dokonca dočasne uzavreté s viacerými obchádzkami," doplnil rezort.