Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

N. Milanová: Umenie je večné, aj ťažké časy mu môžu pomôcť

Na snímke ministerka kultúry SR Natália Milanová. Foto: TASR - Michal Svítok

Vo vláde aj na ministerstve kultúry intenzívne pracujú na konkrétnych kompenzačných opatreniach, ktoré by mali pomôcť kultúrnej scéne.

Bratislava 27. marca (TASR) – Ťažké časy môžu umeniu, paradoxne, pomôcť nájsť nové formy, ako potešiť či povzbudiť ľudí v neľahkých chvíľach. Pri príležitosti piatkového Svetového dňa divadla, zatieneného pandémiou nového koronavírusu, to pripomenula ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO). V situácii, ktorá vystavuje umelcov a kultúru tvrdej skúške, vyzýva na trpezlivosť, a najmä optimizmus.

Šéfka rezortu kultúry želá pozitívnu energiu všetkým aktérom i milovníkom dramatického umenia. "Mrzí ma, že dnešný večer nemôžeme prežiť v divadle, o to viac, že si v tomto roku pripomíname okrúhle 100. výročie prvého profesionálneho divadla na Slovensku, ako aj 190. výročie uvedenia prvého ochotníckeho predstavenia na Slovensku," poznamenala Milanová. Verí však, že brány divadiel sa otvoria čo najskôr. "Chápem, že súčasná situácia prináša pocit neistoty, otázky, čo bude ďalej a ako budeme žiť. No prvoradé je teraz ochrániť zdravie všetkých ľudí," pripomenula ministerka.

Ako zdôraznila, vo vláde aj na ministerstve kultúry intenzívne pracujú na konkrétnych kompenzačných opatreniach, ktoré by mali pomôcť kultúrnej scéne. "Verím, že už budúci týždeň ich budeme môcť predstaviť," skonštatovala Milanová.