Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

NA CESTÁCH OPATRNE: Dopravu komplikuje najmä sneh

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Marko Erd

Cesty I., II. a III. triedy majú povrch vozoviek prevažne vlhký až mokrý.

Bratislava 28. januára (TASR) - Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Miestami sa na cestách však vyskytuje vrstva kašovitého či utlačeného snehu. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na stránke zjazdnost.sk.

Všetky úseky diaľnic a rýchlostných ciest sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na úseku R3 Sedliacka Dubová - Široká a R4 obchvat Svidník sa na vozovke nachádza kašovitý sneh.

Cesty I., II. a III. triedy majú povrch vozoviek prevažne vlhký až mokrý. "Na severe stredného a východného Slovenska sa na vozovkách miestami nachádza vrstva čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu," upozorňujú cestári.

Povrch vozoviek horských priechodov je prevažne vlhký až mokrý. Na horských priechodoch Donovaly, Šturec, Čertovica, Vrchslatina, Chorepa, Štós, Dobšiná, Súľová, Grajnár, Javorník, Fačkov, Makov, Huty, Príslop, Vernár a Podspády je na vozovke čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh. "Horský priechod Donovaly je uzavretý pre nákladnú dopravu nad desať metrov dĺžky," pripomenula SSC.

Úsek cesty Srdiečko - Bystrá je zjazdný len so snehovými reťazami pre všetky vozidlá.