Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Na ekumenickom stretnutí poprial pápež všetko dobré i v hebrejčine

Na snímke pápež František na ekumenickom stretnutí na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Predseda zväzu mu na oplátku poprial príjemnú a bezproblémovú misiu na Slovensku a vyslovil radosť zo stretnutia na Rybnom námestí, píše ÚZŽNO.

Bratislava 13. septembra (TASR) – Ešte pred popoludňajším programom so zástupcami židovskej komunity sa pápež František na nedeľňajšom (12.9) ekumenickom stretnutí zišiel s predsedom Ústredného zväzu židovských náboženských obcí (ÚZŽNO) Richardom Dudom. "Pontifik mu odovzdal pamätnú plaketu a zaželal všetko dobré, dokonca mu zaprial G'mar Chatima Tova (hebrejský pozdrav/želanie dobrého, pozn. TASR),“ uvádza ÚZŽNO na sociálnej sieti.

"Predseda zväzu mu na oplátku poprial príjemnú a bezproblémovú misiu na Slovensku a vyslovil radosť zo stretnutia na Rybnom námestí,“ píše ďalej ÚZŽNO.

Stretnutie so zástupcami židovskej komunity na Slovensku je v programe o 16.45 h. Predpoludním sa pápež v záhrade Prezidentského paláca stretol s predstaviteľmi štátu a diplomatických zborov, v katedrále sv. Martina ho čaká stretnutie s biskupmi, kňazmi, zasvätenými osobami, seminaristami a katechétmi. Popoludní súkromne navštívi centrum Betlehem a po stretnutí so židovskou komunitou na Rybnom námestí pri pamätníku holokaustu má v programe v priestoroch Apoštolskej nunciatúry stretnutie s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom a predsedom vlády SR Eduardom Hegerom.

V poradí ide o štvrtú návštevu Svätého Otca na Slovensku. V štvordňovom (12.9. - 15. 9.) programe pokračuje v utorok (14.9.) jeho cesta návštevou Prešova a Košíc, v stredu (15.9.) zamieri do Šaštína, kde na svätej omši prednesie homíliu.