Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Na fakulte STU sa uskutoční študentská vedecká konferencia IIT SRC

Na snímke budova Fakulty informatiky a informačných technológií (FIIT) STU v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hlavným hosťom konferencie je Markus Rupp z Viedenskej technologickej univerzity, odborník na 5G sieť. Hovoriť bude na tému bezdrôtových komunikácií budúcnosti.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) sa v stredu 22. apríla uskutoční 16. ročník študentskej vedeckej konferencie IIT SRC 2020. Takmer päť desiatok projektov bude tento rok odprezentovaných virtuálne. TASR o tom informovala Monika Karoliová z FIIT STU.

Hlavným hosťom konferencie je Markus Rupp z Viedenskej technologickej univerzity, odborník na 5G sieť. Hovoriť bude na tému bezdrôtových komunikácií budúcnosti. "Napriek mnohým obmedzeniam, ktoré nový koronavírus priniesol do oblasti vzdelávania, sa snažíme naďalej študentom prinášať najvyššiu možnú kvalitu. Veľmi ma teší, že študentská vedecká konferencia z oblasti informatiky a informačných technológií dáva našim študentom priestor odprezentovať výsledky svojho bakalárskeho, inžinierskeho i doktorandského štúdia," povedal dekan FIIT STU Ivan Kotuliak.

Projekty, ktoré prezentujú študenti všetkých troch stupňov štúdia, sa venujú témam z oblastí, ako je rozšírená a virtuálna realita, komunikačné siete, internet vecí, blockchain, umelá inteligencia a strojové učenie, fake news, sociálne siete, bezpečnosť komunikačných sietí, monitorovanie zdravotného stavu ľudí, spracovanie obrazu a medicínskych dát, modelovanie a vizualizácia, crowdsourcing dát o problémoch ciest pre verejnú správu či sledovaniu správania sa vodičov.

Študenti napísali a odovzdali vedecké články o svojich projektoch, tie boli následne podrobené vyhodnocovaciemu procesu zo strany odborníkov z FIIT STU. Autori vybraných článkov boli prizvaní na konferenciu, na ktorej videokonferenčnou formou odprezentujú svoje práce záujemcom z radov svojich študentských kolegov a pedagógov.