Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Na hraniciach bude menej kontrol, otvoria sa niektoré malé priechody

Na archívnej snímke kontrola na hraničnom priechode. Foto: TASR - Jakub Kotian

Slovenská republika zároveň od utorka nebude obmedzovať vstup osôb cez malé cestné priechody a iné turistické cesty z Poľskej republiky a Českej republiky

Bratislava 7. júna (TASR) - Polícia od utorka (8. 6.) zmierňuje intenzitu kontrol na vnútorných hraniciach a medzinárodných letiskách. Avizuje iba sporadické a krátkodobé cielené kontroly dodržiavania opatrení. Otvoria sa tiež malé cestné priechody a iné turistické cesty z Poľska a Česka. K zmenám polícia pristúpila v súvislosti s vývojom epidemickej situácie. Upozorňuje však, že prichádzajúci sú naďalej povinní dodržiavať platné opatrenia. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Na základe vývoja bezpečnostnej a epidemickej situácie na území Slovenskej republiky a v susedných štátoch bude Policajný zbor aj naďalej zmierňovať náhodné kontroly dodržiavania karanténnych povinností po vstupe na územie Slovenskej republiky cez vnútorné hranice. Napriek tomu budú na bývalých hraničných priechodoch vykonávané sporadicky aj krátkodobé, cielené kontroly dodržiavania protipandemických opatrení," uviedla Bárdyová.

Slovenská republika zároveň od utorka nebude obmedzovať vstup osôb cez malé cestné priechody a iné turistické cesty z Poľskej republiky a Českej republiky. "Obmedzenia ostávajú na hraniciach s Maďarskom, pretože z maďarskej strany došlo oproti predchádzajúcemu obdobiu iba k otvoreniu hraničného priechodu Tachty - Cered v čase od 07.00 h – 09.00 h a 16.00 h – 18.00 h," upozornila hovorkyňa.