Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

Na juhozápade SR môže teplota vystúpiť na 33 stupňov, platí výstraha

Na snímke deti sa ochladzujú v osviežovači počas tropického dňa. Foto: TASR - Dano Veselský

Na vysoké teploty si treba dávať pozor v celom Bratislavskom kraji, vo väčšine okresov Trnavského a Nitrianskeho kraja a v okresoch Krupina a Veľký Krtíš.

Bratislava 24. augusta (TASR) - V okresoch na juhozápade Slovenska platí počas štvrtka výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami. Môžu sa vyšplhať na 33 stupňov Celzia. Upozorňuje na to na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Výstraha platí od 13.00 h do 18.00 h, v okresoch Nové Zámky a Komárno do 16.00 h.

Na vysoké teploty si treba dávať pozor v celom Bratislavskom kraji, vo väčšine okresov Trnavského a Nitrianskeho kraja a v okresoch Krupina a Veľký Krtíš. Meteorológovia pripomenuli, že takáto teplota vzduchu môže u niektorých osôb spôsobiť nadmerné zaťaženie organizmu.

Pre okresy Bratislava a Pezinok zároveň naďalej platí upozornenie na smogovú situáciu pre prízemný ozón. "Vzhľadom na charakter počasia sa predpokladá pretrvávanie koncentrácií prízemného ozónu, ktoré prekračujú informačný prah pre ozón na západe Slovenska," dodal SHMÚ.