Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Na konferencii Globsecu bude rečniť estónska prezidentka

Na archívnej snímke estónska prezidentka Kersti Kaljulaidová. Foto: TASR/AP

Výsledkom digitálnej konferencie bude správa a konkrétne odporúčania na tvorbu politík jednotlivých štátov a EÚ.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Na virtuálnej konferencii Globsec 2020 Bratislava Forum vystúpi estónska prezidentka Kersti Kaljulaidová, námestník ministra zahraničných vecí USA, vysokí predstavitelia Európskej únie (EÚ) a NATO aj raketová inžinierka, ktorá sa podieľala na objavovaní Marsu. TASR o tom informovala riaditeľka pre komunikáciu a marketing Globsecu Lucia Milanová. Konferencia bude trvať od stredy do piatka (28. 8.).

Virtuálna konferencia sa bude venovať vplyvom pandémie na tvorbu politík štátov, posilnenie vzťahov medzi európskymi krajinami a USA, geopolitický rast vplyvu Číny, ekonomickým otázkam v kontexte strednej Európy a celej EÚ a aj role digitálnych médií. Hostia budú diskutovať aj o aktuálnej situácii v Bielorusku a Libanone.

"Jednotlivé diskusie budú prepojené prostredníctvom moderného virtuálneho štúdia, s využitím interaktívnych prvkov. Pre účastníkov to tak bude naozaj jedinečný zážitok," povedal prezident Globsecu Róbert Vass.

Výsledkom digitálnej konferencie bude správa a konkrétne odporúčania na tvorbu politík jednotlivých štátov a EÚ. „Som rád, že sa táto globálna iniciatíva zrodila práve na Slovensku a že jej výsledkom bude súbor komplexných odporúčaní, ktoré pomôžu politickým lídrom v náročnom období, ktoré nás všetkých čaká," skonštatoval minister zahraničných Ivan Korčok (nominant SaS).

Strategickými partnermi konferencie sú Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Ministerstvo financií SR, Medzinárodný vyšehradský fond, NATO, Nadácia Konrada Adenauera a Centrum pre európske štúdie Wilfrieda Martensa, priblížila Milanová.