Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na kúpaliskách, vo wellness i v kúpeľoch bude možný iba režim OP

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Obmedzenia platia aj pre akvaparky, wellness, prírodné a liečebné kúpele. V červených okresoch môžu fungovať iba v režime OP s maximálne desiatimi návštevníkmi.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Na umelých kúpaliskách, vo wellness zariadeniach či v kúpeľoch je v červených, bordových a čiernych okresoch od pondelka 22. novembra možný iba režim OP. Vstup sa teda umožňuje očkovaným proti COVID-19 a tým, ktorí ochorenie prekonali. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

V červených okresoch možno pri režime OP na umelých kúpaliskách naplniť kapacitu na 50 percent, v bordových na 25. V čiernych okresoch môže byť na kúpalisku najviac desať ľudí.

Obmedzenia platia aj pre akvaparky, wellness, prírodné a liečebné kúpele. V červených okresoch môžu fungovať iba v režime OP s maximálne desiatimi návštevníkmi. Na wellness, ktoré sú súčasťou ubytovacích zariadení a poskytujú služby výlučne ubytovaným zákazníkom, sa kapacitné obmedzenia nevzťahujú.

V bordových okresoch môžu fungovať iba wellness zariadenia, ktoré sú súčasťou ubytovacích zariadení. Zároveň platí limit desať ľudí. V čiernych okresoch je činnosť akvaparkov, wellness a kúpeľov zakázaná.