Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Na návštevu Svätého Otca sa pripravuje aj polícia

Pápež František, foto z archívu. Foto: FOTO TASR/AP

Polícia i Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií v súčasnosti aktívne komunikujú so všetkými dotknutými subjektmi.

Bratislava 22. júla (TASR) – Na septembrovú návštevu pápeža Františka sa pripravuje aj polícia i ďalšie zložky ministerstva vnútra. Na území každého krajského riaditeľstva Policajného zboru, kde bude návšteva pápeža prebiehať, prijme polícia adekvátne opatrenia za účelom zabezpečenia verejného poriadku, ako aj bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová a hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Petra Friese.

„Situáciu dôkladne analyzujeme a vyhodnocujeme prípadné riziká. Príslušníci poriadkovej polície budú plniť svoje úlohy priamo v dejisku stretnutia a v širšom okolí aj spolu s dopravnou políciou, ktorá bude podľa potreby usmerňovať premávku a zabezpečovať jej plynulosť. Železničná polícia bude dohliadať na verejný poriadok aj v obvode železničných dráh a situáciu bude monitorovať aj služba kriminálnej polície,“ priblížila policajná hovorkyňa. V prípade potreby budú zapojené aj ďalšie policajné zložky.

Polícia i Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií v súčasnosti aktívne komunikujú so všetkými dotknutými subjektmi. „Bližšie informácie, ktoré by sa mohli akýmkoľvek spôsobom dotknúť verejnosti, včas oznámime,“ avizovala hovorkyňa rezortu vnútra. Dodala, že o rozsahu, formách a prostriedkoch poskytovania ochrany, ako ani o počte príslušníkov, ktorí ju budú vykonávať, nie je možné informovať, keďže sú predmetom utajovaných skutočností a súčasťou taktiky výkonu ochrany.

Pápež František na septembrovej (12. - 15. 9.) návšteve Slovenska navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.