Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Na NSS SR sa uskutočnilo prvé disciplinárne pojednávanie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Disciplinárna agenda je jedným z dôležitých pilierov Najvyššieho správneho súdu SR, uviedla uviedla po rozhodnutí predsedníčka senátu Anita Filová.

Bratislava 1. apríla (TASR) – Na Najvyššom správnom súde (NSS) SR sa vo štvrtok (31. 3.) uskutočnilo prvé disciplinárne pojednávanie. Sudcovi Okresného súdu Pezinok uložili disciplinárne opatrenie vo forme napomenutia. TASR o tom informoval hovorca NSS SR Michal Hajtol.

Disciplinárny návrh podala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. NSS SR v úvode pojednávania neschválil dohodu o vine a treste, ktorú navrhoval disciplinárne stíhaný sudca a navrhovateľ. Súd na základe vykonaného dokazovania uznal sudcovu vinu a uložil mu disciplinárne opatrenie vo forme napomenutia.

"Disciplinárna agenda je jedným z dôležitých pilierov Najvyššieho správneho súdu SR. Počas prvého disciplinárneho pojednávania na našom súde som cítila veľkú zodpovednosť voči verejnosti, účastníkom konania, ale aj mojim kolegom v senáte," uviedla po rozhodnutí predsedníčka senátu Anita Filová.

Okrem predsedníčky boli členmi senátu, ktorý v tejto veci rozhodol, sudcovia Marián Fečík, Michal Matulník a prísediace sudkyne Zdenka Benčíková a Jitka Johana Hasíková.