Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Na ocenenie Slovenka roka je nominovaných 28 žien

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

V kategórii vzdelávanie sú nominované riaditeľka strednej odbornej školy Eva Nebusová, dekanka Iveta Vasková, riaditeľka školy Romana Trnková a riaditeľka gymnázia Viera Babišová.

Bratislava 28. januára (TASR) – Týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS a so Slovenským národným divadlom odštartoval 14. ročník čitateľskej ankety Slovenka roka. Tento rok vybrala nominačná komisia 28 úspešných Sloveniek, ktoré sú nominované v deviatich kategóriách. Mená laureátok sa verejnosť dozvie 3. júna počas galavečera v historickej budove SND a v priamom prenose RTVS na Jednotke. TASR o tom informoval PR manažér Michal Bartek.

V kategórii biznis a manažment sú nominované finančná riaditeľka Eva Jurkovičová, podnikateľka Nadežda Demeterová, manažérka vinárskej firmy Katarína Vengová a členka predstavenstva poisťovne Viera Kubašová. Umelecká riaditeľka Baletu SND Nina Poláková, spisovateľka a kunsthistorička Jana Bodnárová a speváčka Katarína Knechtová získali nomináciu v oblasti umenie a kultúra.

V kategórii médiá a komunikácia sú nominované moderátorka Aneta Parišková, moderátorka a redaktorka Katarína Martinková a dramaturgička a intendantka Trojky RTVS Judita Gembická. Trojicu nominovaných v oblasti veda a výskum tvoria vedúca vedecká pracovníčka Tatiana Betáková, profesorka Helena Bujdáková a psychologička Vladimíra Kurincová Čavojová.

Riaditeľka športového klubu Erika Karová a umelecká vedúca folklórneho súboru a dirigentka vokálneho zboru Miroslava Valovičová sú nominované za oblasť podpory mladých talentov. Trojicu nominovaných žien v kategórii šport tvoria atlétka Emma Zapletalová, plavkyňa Tatiana Blattnerová a zakladateľka nordic walkingu na Slovensku Lucia Okoličányová.

V kategórii vzdelávanie sú nominované riaditeľka strednej odbornej školy Eva Nebusová, dekanka Iveta Vasková, riaditeľka školy Romana Trnková a riaditeľka gymnázia Viera Babišová. Za oblasť zdravotníctva sú nominované riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťová, primárka Emília Bučková a sestra, riaditeľka úseku ošetrovateľstva Alena Kellnerová. V kategórii charita a sociálna práca získali nomináciu Anna Malíková, rádová sestra Bernadetta, ďalej spoluzakladateľka projektu Detský čin roka Saša Broadhurst-Petrovická a riaditeľka zariadenia pre seniorov Janka Dudoňová.