Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Na očkovanie vakcínou Novavax sa zaregistrovalo už viac ako 1100 osôb

Na archívnej snímke zo 7. októbra 2020 ampulka s vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od americkej farmaceutickej spoločnosti Novavax. Foto: TASR/AP

Dovoz očkovacích látok je podľa ministerstva zdravotníctva predbežne naplánovaný na koniec februára, samotné očkovanie sa začne následne.

Bratislava 16. februára (TASR) - Počas prvého dňa využilo možnosť registrácie na očkovanie novou vakcínou od spoločnosti Novavax 1113 osôb. TASR o tom informovala hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

"Počas prvých hodín od spustenia registrácie sme zaznamenali viac ako 500 záujemcov o vakcínu Nuvaxovid, v priebehu prvého dňa evidujeme 1113 záujemcov o novú vakcínu," uviedla hovorkyňa s tým, že 533 z nich sa registrovalo na prvú dávku a 580 na preočkovanie.

"Vakcína od Novavaxu je dvojfázová a medzi podaním prvej a druhej dávky by malo uplynúť 21 dní," doplnila hovorkyňa.

Prihlásiť sa na očkovanie touto vakcínou je od utorka (15. 2.) možné rovnako ako v prípade ostatných vakcín prostredníctvom registračného formulára na stránke korona.gov.sk, kde si záujemca zvolí aj miesto očkovania. Registrácia je možná pre osoby staršie ako 18 rokov.

Dovoz očkovacích látok je podľa ministerstva zdravotníctva predbežne naplánovaný na koniec februára, samotné očkovanie sa začne následne.