Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Na slávnostnej omši sa zúčastnili aj Čaputová, Danko a Pellegrini

Na snímke zľava predseda vlády Slovenskej republiky Peter Pellegrini a prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová na národnej púti k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne - Strážach 15. septembra 2019. Foto: TASR - Róbert Fritz

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko považuje Šaštín za jedno z miest, kde sa uchyľuje, keď mu je ťažko.

Šaštín-Stráže 15. septembra (TASR) - Štyri dni trvajúca Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne, ktorá sa začala v piatok (13. 9.), mala vrchol počas slávnostnej omše k sviatku patrónky Slovenska, ktorý pripadá na 15. septembra.

Na slávnostnej omši sa zúčastnila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. "Som rada, že som sa mohla zúčastniť tejto omše, vždy je to priestor pre stíšenie a pre modlitbu. Tak ako zaznelo v kázni, utrpenie je bežnou súčasťou každého z nás, každého života. Je možno príjemné sa zamyslieť nad tým, ako utrpenie je šancou na premenu a na to, aby sme prehĺbili vzťah k samému sebe a súcit k druhým," uviedla prezidentka.



Predseda Národnej rady SR Andrej Danko považuje Šaštín za jedno z miest, kde sa uchyľuje, keď mu je ťažko. "Zvlášť v dnešný deň je to mimoriadne, keďže sa tu zišli zástupcovia z celého Slovenska. Je to miesto, kde treba skloniť hlavu a povedať si, že pri niektorých veciach sa treba poučiť a robiť ich lepšie. Tak ako bolo povedané v omši, v poslednej dobe nám chýba viera a disciplína," uviedol po slávnostnej omši Danko.

Medzi ďalšími štátnymi predstaviteľmi sa na slávnostnej omši zúčastnil aj premiér SR Peter Pellegrini. Jednou z vecí, ktoré si odniesol je, že zlobou a nenávisťou sa nepohneme dopredu. "Akoby sme prestali rešpektovať pravidlá. Akoby sme nechceli rešpektovať hodnoty a korene, na ktorých sme založení. Mali by sme o tom viac rozprávať. Uvedomil som si, že zlobou a nenávisťou sa nepohneme dopredu. Aj z tohto miesta by som chcel povedať, aby sme si uvedomili, že v jednote je sila. Ak prestaneme súperiť, tak Slovensko má pred sebou skvelú budúcnosť," poznamenal po omši predseda vlády SR.