Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Na podanie prihlášky na stredné školy a 8-ročné gymnáziá je pár hodín

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Jakub Kotian

Každé dieťa, respektíve jeho rodič môže podať v tomto čase ešte dve prihlášky na vzdelávanie na strednej škole, prípadne na dva odbory vzdelávania na tej istej strednej škole.

Bratislava 14. mája (TASR) - Už len pár hodín zostáva záujemcom o stredoškolské štúdium na podanie prihlášky. Piatok 15. mája je posledným dňom, v ktorom môže uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača podať dve prihlášky na vzdelávanie na stredné školy v budúcom školskom roku 2020/2021. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.

Rovnaký termín platí aj pre žiakov, ktorí by chceli pokračovať v štúdiu na osemročnom gymnáziu. "V zmysle školského zákona ide o strednú školu a prihlášku je potrebné doručiť tiež najneskôr do 15. mája. Rozhodujúci je dátum doručenia prihlášky strednej škole," uviedol rezort školstva.

Každé dieťa, respektíve jeho rodič môže podať v tomto čase ešte dve prihlášky na vzdelávanie na strednej škole, prípadne na dva odbory vzdelávania na tej istej strednej škole. K prihláške tento rok nie je potrebné priložiť potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.

V budúcom školskom roku ponúka takmer 700 stredných škôl na Slovensku viac ako 54.000 voľných miest. Uchádzači si môžu vybrať z pestrého portfólia štátnych, cirkevných a súkromných škôl a dvoj- až päťročných vzdelávacích programov gymnázií, konzervatórií, športových škôl, stredných umeleckých škôl či stredných odborných škôl.

Informáciu o prijatí alebo neprijatí žiaka na strednú školu zverejní stredná škola 29. mája. Uchádzači, ktorí sa nedostanú na vybranú školu, budú mať druhú šancu. Školy uskutočnia do 23. júna prijímacie konanie na miesta, ktoré neobsadili v prvom kole.