Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Na podujatí IT Gala ocenili I. Makaturu aj projekt CyberGame

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

O nomináciách rozhodla komisia zostavená z IT novinárov a zástupcov profesijných IT organizácií. Podujatie organizuje Digital Visions.

Bratislava 21. októbra (TASR) - IT osobnosťou roka 2022 sa stal Ivan Makatura, ktorý pôsobí ako generálny riaditeľ Kompetenčného a certifikačného centra kybernetickej bezpečnosti. Ocenenie si prevzal v rámci 20. ročníka podujatia IT Gala, ktoré sa konalo vo štvrtok (20. 10.). Zverejnili i víťazov ďalších kategórií. TASR o tom informovali organizátori.

Ako najlepší IT projekt ocenili CyberGame z dielne Národného centra kybernetickej bezpečnosti SK-CERT. Ide o prvú originálnu slovenskú kyberbezpečnostnú CTF hru (Capture the flag – boj o vlajku). Hra je určená pre programátorov, hráčov, študentov, odborníkov kybernetickej bezpečnosti, učiteľov i širokú verejnosť.

V kategórii IT produkt porotu najviac zaujal LiveAgent spoločnosti Quality Unit. Ide o helpdeskový systém na poskytovanie zákazníckej podpory. Efektívne kombinuje do jedného praktického nástroja komunikáciu prostredníctvom e-mailu, live chatu, sociálnych sietí, zákazníckeho fóra či vstavaného call centra. Spoločnostiam pomáha zvyšovať spokojnosť a lojalitu zákazníka.

Titul IT firma roka 2022 získala spoločnosť Capturing Reality. Víťaz tejto kategórie vychádza z kvantitatívnych kritérií. Vybraté spoločnosti sa hodnotili z hľadiska medziročného rastu EBITDA, návratnosti vlastného kapitálu (ROE), návratnosti aktív (ROA) a ziskovej marže.

O nomináciách rozhodla komisia zostavená z IT novinárov a zástupcov profesijných IT organizácií. Podujatie organizuje Digital Visions.

Novinkou medzi oceneniami bola špeciálna Cena čitateľov magazínu Nextech, v ktorej sa organizátori pýtali, ktorá firma alebo osobnosť najviac prispela k lepšiemu zvládnutiu pandémie ochorenia COVID-19 na Slovensku. Na základe nominácii čitateľov získali cenu v troch kategóriách vedec a podnikateľ Pavol Čekan, nezávislá občianska iniciatíva Dáta bez pátosu a spoločnosť Unilabs Slovensko.