Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Na polícii vypovedali svedkovia ku kauze televíznych zmeniek

Na snímke Peter Erdös, právny zástupca Moniky J., odpovedá na otázky novinárov po vypočutí na Prezídiu Policajného zboru v Bratislave 17. augusta 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Obvinenou v kauze je aj bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti za Smer-SD Monika Jankovská.

Bratislava 17. augusta (TASR) – V budove Prezídia Policajného zboru SR vypovedali v pondelok svedkovia v kauze prerozdeľovania spisov na Okresnom súde (OS) Bratislava V. Tam sa pojednávala aj kauza televíznych zmeniek, kým ešte bola civilným sporom. Potvrdil to obhajca obvinenej Moniky J. Peter Erdős. Monika J. je obvinená, že v kauze jednej zo zmeniek ovplyvňovala sudkyňu Zuzanu M., aby rozhodla v prospech Mariana K.

Na polícii vypovedali v pondelok svedkovia, ktorí boli v čase kauzy zmeniek podľa Erdősa na príslušných oddeleniach na OS Bratislava V. „Tieto výpovede sa nijakým spôsobom priamo nedotýkali mojej klientky,“ tvrdí obhajca. Podľa Erdősa sa výpovede týkali podozrení, že obvinená v kauze Búrka Zuzana M. mala vopred vedieť, že dostane zmenkový spis. Obhajca tvrdí, že z výsluchov vyplynulo, že sa tieto podozrenia nepotvrdili a podľa neho aj vyvrátili.



Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti za Smer-SD Monika J. je obvinená v kauze Búrka z trestných činov podplácania a prijímania úplatku. Urobiť tak mala v kauze jednej z televíznych zmeniek, keď inštruovala sudkyňu Okresného súdu Bratislava V Zuzanu M., aby rozhodla v prospech Mariana K. Ten bol neskôr za falšovanie tých istých zmeniek neprávoplatne odsúdený spolu s exriaditeľom televízie Markíza Pavlom R. na 19-ročný trest odňatia slobody.