Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Na pomoc Ukrajine spustili zbierku humanitárnej pomoci

Ilustračné foto. Foto: TASR – Dano Veselský

Pomoc sa bude koordinovať v spolupráci s Generálnym konzulátom SR v Užhorode.

Košice 25. februára (TASR) – Ukrajina vrátane Zakarpatskej oblasti potrebuje potraviny, zásoby majú iba na dva týždne. Okrem toho potrebujú aj oblečenie, deky, zdravotnícky materiál či deky. Pre TASR to povedal poradca predsedu vlády SR v oblasti cezhraničnej spolupráce (Ukrajina) Eduard Buraš s tým, že v súvislosti s pomocou obyvateľom Ukrajiny spustili zbierky.

„Časť pomoci sa asi bude riešiť cez Ministerstvo obrany SR a rokovania s prednostami. Dnes sme spustili dve zbierky pomoci, ktoré budeme koordinovať na hraniciach s príslušníkmi Úradu hraničnej a cudzineckej polície a colnej správy,“ povedal s tým, že pomoc ponúkli aj zástupcovia cirkví. „Zabezpečovať a korigovať pomoc budeme v spolupráci s Generálnym konzulátom SR v Užhorode,“ dodal.

Pod gesciou poradcu predsedu vlády SR pre cezhraničnú spoluprácu (Ukrajina) spustili humanitárnu pomoc občianskych združení a organizácií. „Dôležité je, že vieme, čo potrebuje ukrajinská strana, čo potrebuje Zakarpatsko, čo je pre nás najbližšie. Dnes spúšťame zbierku humanitárnej pomoci, ktorú vieme robiť my ako občianske združenie (OZ) Feman, ktorú vedia robiť naši priatelia, kolegovia,“ dodal Buraš, ktorý je zároveň riaditeľom uvedeného OZ.