Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Adamčík kandiduje na post predsedu #Siete, má stabilizovať stranu

Na snímke Eduard Adamčík. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa expodpredsedu Hrnčiara by tento kandidát mohol byť kompromisom a stabilizovať situáciu v strane. Navyše má vraj veľmi dobre zmapované regióny.

Bratislava 26. júla (TASR) - Pätica kritikov súčasného predsedu strany #Sieť Radoslava Procházku už má jasno v tom, kto by ho mal nahradiť. Na mimoriadnom augustovom sneme strany podporia kandidatúru poslanca Národnej rady SR a podpredsedu #Siete Eduarda Adamčíka. TASR to potvrdil expodpredseda strany Andrej Hrnčiar.

"Je to naše spoločné rozhodnutie," uviedol Hrnčiar o voľbe kandidáta, ktorý sa zrodil v skupine poslancov parlamentu, do ktorej okrem neho patrí aj Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a samotný Eduard Adamčík.

Hrnčiar priznal, že sa uvažovalo o viacerých menách, o podpore Adamčíka rozhodlo napokon viacero faktov. "Jednak on sám prejavil záujem, má veľmi dobre zmapované regióny a mohol by predstavovať kompromisného kandidáta, ktorý stabilizuje situáciu v strane," povedal Hrnčiar.

Radoslav Procházka prisľúbil, že sa ku kandidatúre Adamčíka vyjadrí. Podľa zdrojov TASR by on sám kandidovať nemal. Oficiálne stanovisko však Procházka ešte nezaujal.

Radoslav Procházka na Adamčíkovu kandidatúru reagoval slovami, že to vníma ako významný krok k otvorenej súťaži na sneme. Ani dnes sa však jasne nevyjadril, či bude kandidovať aj on. Apeloval iba na to, aby všetci uchádzači rešpektovali výsledky snemu. "Ja sa k tomu týmto verejne zaväzujem, a to bez ohľadu na to, či budem, alebo nebudem kandidovať," zdôraznil Procházka.

#Sieť si bude nového predsedu voliť na mimoriadnom sneme 13. augusta v Trnave. Procházka čelí kritike pätice poslancov #Siete Kataríny Cséfalvayovej, Andreja Hrnčiara, Martina Fedora, Eduarda Adamčíka a Igora Janckulíka. Tí už oficiálne vyhlásili, že Procházkovi nedôverujú. Nemá podľa nich predpoklady na vedenie strany. Vytvorili si Platformu za zodpovednú politiku. V nej okrem iného vyhlasujú, že Procházka nezastupuje ich názory a že naďalej podporujú vládny program.