Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Na pokojný priebeh parlamentných volieb bude dohliadať 5000 policajtov

Prezident Policajného zboru Slovenskej republiky Tibor Gašpar Foto: TASR/Vladimír Benko, MV SR

Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar informoval, že v rámci jednej zmeny bude pôsobiť 865 hliadok. V teréne sú príslušníci poriadkovej, dopravnej, železničnej, kriminálnej či cudzineckej polície.

Bratislava 5. marca (TASR) – Na pokojný priebeh parlamentných volieb dohliada spolu 5000 policajtov, ktorí sa striedajú v 12-hodinových zmenách. Ako v piatok (4.3.) informoval prezident Policajného zboru Tibor Gašpar, v rámci jednej zmeny bude pôsobiť 865 hliadok, čo je 1730 policajtov.

V teréne sú napríklad príslušníci poriadkovej, dopravnej, železničnej, kriminálnej či cudzineckej polície. Ale aj protikorupčná jednotka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Policajné hliadky venujú zvýšenú pozornosť objektom, v ktorých sa nachádzajú volebné miestnosti okrskových volebných komisií, okresné volebné komisie a Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

Slováci dnes volia nových poslancov do Národnej rady SR. Ide v poradí už o deviate parlamentné voľby od Nežnej revolúcie v roku 1989. O priazeň voličov sa uchádza 2882 kandidátov z 23 politických subjektov. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE