Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Na priebeh volieb v Bratislave dohliada aj mestská polícia

Policajti hliadkujú počas parlamentných volieb 2020. Foto: Polícia SR/Facebook

Na priebeh parlamentných volieb na celom Slovensku dozerá v sobotu zvýšený počet hliadok Policajného zboru SR a aj príslušníkov kriminálnej polície.

Bratislava 29. februára (TASR) – Na bezproblémový priebeh sobotných parlamentných volieb v Bratislave dohliada aj mestská polícia. Osobitne sa zameriava na lokality s volebnými miestnosťami. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Tatiana Kurucová.

"Počas volieb zabezpečí mestská polícia okrem bežného výkonu služby aj monitorovaciu činnosť s osobitným zameraním na lokality, v ktorých sú situované objekty s volebnými miestnosťami," uviedla Kurucová. Deklaruje, že mestskí policajti sú pripravení v prípade potreby poskytnúť štátnym policajtom potrebnú spoluprácu.

Na priebeh parlamentných volieb na celom Slovensku dozerá v sobotu zvýšený počet hliadok Policajného zboru SR a aj príslušníkov kriminálnej polície. V pohotovosti sú aj špeciálne policajné útvary a pyrotechnici. "Akékoľvek poznatky smerujúce k prípadom možného narušenia priebehu volieb, informácie o volebnej korupcii či korupčnom správaní je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na číslo polície 158," vyzval policajný viceprezident Róbert Bozalka.