Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Na procese s Lehelom H. pred súdom vypovedali traja svedkovia

Na archívnej snímke obžalovaný Lehel H. (vľavo). Foto: TASR - Martin Baumann

Lehel H. je okrem vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Na procese s Lehelom H., ktorý je označovaný za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov, v stredu pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) vypovedali traja svedkovia.

Pôvodne bolo predvolaných sedem svedkov, zvyšní sa ospravedlnili zo zdravotných dôvodov. Pojednávanie je naplánované aj na štvrtok (15. 4.). Ďalšie termíny vytýčil súd na koniec apríla a na máj.

Naposledy koncom marca pred ŠTS vypovedali odsúdení členovia skupiny sátorovcov Kristián Kádar a Juraj Bugár alias Bugi. Lehel H. je aktuálne väzobne stíhaný. ŠTS koncom februára zamietol jeho žiadosť o prepustenie.

Lehel H. je okrem vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými je bos skupiny sátorovcov Ľudovít Sátor, k vražde ktorého sa Lehel H. v roku 2010 priznal. Telo sa nenašlo, páchatelia mŕtvolu údajne viac ráz vykopali a ostatky premiestňovali.

Medzi ostatnými obeťami sú biele kone, ale aj jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Lehel H. ho mal zavraždiť v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny. Prvej vraždy Čabu Kariku sa mal dopustiť už v roku 2003. Obete zakopával v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.