Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Na projekt Zdravie a bezpečnosť v školách vyčlenili 30.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Na výzvu je 30.000 eur, maximálna výška príspevku pre jedného žiadateľa je 2000 eur.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyčlenilo finančné prostriedky na rozvojový projekt Zdravie a bezpečnosť v školách 2022 vo výške 30.000 eur. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

Oblasťou zamerania sú aktivity na podporu zvýšenia bezpečnosti a ochranu zdravia v školách. "Prioritnými oblasťami podpory v rámci tohto projektu sú ochrana fyzického a duševného zdravia žiakov, skvalitňovanie psychosociálnej klímy v školách, zdravý životný štýl, odstraňovanie zdraviu škodlivých vplyvov a prevencia rizikového správania u žiakov," uvádza MŠVVaŠ.

Na výzvu je 30.000 eur, maximálna výška príspevku pre jedného žiadateľa je 2000 eur. V prípade, že hodnotiaca komisia rozhodne o mimoriadnom prínose projektu k prioritnej oblasti podpory, môže pre konkrétny rozvojový projekt schváliť aj vyššiu sumu. Oprávnenými žiadateľmi sú zriaďovatelia základných škôl a stredných škôl.

Žiadosti je možné predložiť do 15. novembra. Účelové finančné prostriedky sa poskytujú na základe zákona o financovaní základných, stredných škôl a školských zariadení.