Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na rýchlostnej ceste PR1BINA pribudli dve nové servisné stanice

Generálny riaditeľ Slovnaft, a. s., Oszkár Világi. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Dvojica nových servisných staníc je špecifická ekologickými riešeniami. Päť integrovaných tankovacích stojanov sa nachádza na najväčšej prekrytej tankovacej ploche.

Pohranice 17. júna (TASR) – Na rýchlostnej ceste PR1BINA pri Pohraniciach neďaleko Nitry pribudli v oboch smeroch dve nové servisné stanice Slovnaft. Úseky rýchlostnej cesty bez možnosti doplnenia pohonných látok sa tak skrátili približne na polovicu. Návštevníci majú k dispozícii kompletnú ponuku tradičných palív, LPG, AdBlue a nabíjaciu stanicu pre elektromobily s výkonom 150 kilowattov, ktoré doplní možnosť tankovania stlačeného zemného plynu CNG priamo z tankovacích stojanov, informoval generálny riaditeľ Slovnaft, a. s., Oszkár Világi. Celková investícia dosiahla 4,3 milióna eur. Servisné stanice vytvorili v regióne 60 nových pracovných miest. Spoločnosť na Slovensku aktuálne prevádzkuje 272 servisných staníc.

Dvojica nových servisných staníc je špecifická ekologickými riešeniami. Päť integrovaných tankovacích stojanov sa nachádza na najväčšej prekrytej tankovacej ploche. Stojany sú vybavené samoobslužnými platobnými terminálmi a vodu do ostrekovačov si môžu zákazníci načerpať z Ecotankov už počas tankovania paliva v potrebnom množstve a bez toho, aby vznikal odpad v podobe plastových obalov.

Súčasťou staníc je zelená strecha, zelené ploty, vykurovanie tepelnými čerpadlami či inteligentné osvetlenie exteriéru aj interiéru, ktoré reaguje na pohyb áut a zákazníkov, či úsporné LED svietidlá. Pri projektovaní servisných staníc spoločnosť spolupracovala s občianskym združením Bez bariéry, obidve stanice disponujú bezbariérovým riešením všetkých priestorov. V tesnej blízkosti oboch nových servisných staníc je priestranné odpočívadlo s množstvom parkovacích miest i lavičiek, s detským ihriskom a výbehom pre psov.

Najvýraznejšou premenou prešla reštauračná časť servisných staníc. Moderný gastro koncept reaguje na dopyt po kvalitnej domácej kuchyni. "Ročne predávame na Slovensku na našich čerpacích staniciach 9 miliónov šálok kávy a 4,5 milióna hotdogov," skonštatoval Világi.