Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Na sanovanie svahov pôjde 24 miliónov eur z eurofondov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Výzva Ministerstva životného prostredia SR nie je časovo ohraničená a subjekty môžu žiadať o finančné prostriedky do vyčerpania alokácie.

Bratislava 27. decembra (TASR) - Subjekty verejnej správy budú môcť od štvrtka (28.12.) žiadať o finančné prostriedky z eurofondov na prevenciu, prieskum, monitoring a sanáciu havarijných zosuvov svahov. Ministerstvo životného prostredia SR vyhlási výzvu vo výške 24 miliónov eur. Má sa tak zvýšiť účinnosť preventívnych opatrení na svahoch, kde hrozia zosuvy.

"Cieľom predmetnej výzvy je prostredníctvom štyroch hlavných aktivít, ktorými sú identifikácia, registrácia a inžinierskogeologické mapovanie svahových deformácií, inžinierskogeologický prieskum svahových deformácií, monitoring svahových deformácií a sanácia svahových deformácií, eliminovať environmentálne riziká na územiach ohrozených zosuvmi," informoval tlačový odbor envirorezortu.

Výzva nie je časovo ohraničená a subjekty môžu žiadať o finančné prostriedky do vyčerpania alokácie. Úplné znenie výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku bude od štvrtka dostupné na webovej stránke Operačného programu Kvalita životného prostredia - www.op-kzp.sk.