Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Na Slovensku bude opäť 40-dňová reťaz pôstu a modlitieb za kňazov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Súčasťou akcie na podporu kňazov bude tesne pred jej vyvrcholením v sobotu 22. októbra Púť za kňazov v Šaštíne.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Po roku sa na Slovensku opäť uskutoční 40-dňová reťaz pôstu a modlitieb za kňazov. Začína sa na sviatok Sedembolestnej Panny Márie, teda 15. septembra, a potrvá do 24. októbra. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

"Pôstne úmysly môžu byť rôzne. Naše obety a modlitby potrebujú kňazi starí a chorí, kňazi so zraneným srdcom, spútaní rôznymi závislosťami alebo takí, ktorí sa cítia vyhorení. Pôst je možné obetovať tiež za pastiera vo farnosti, za kňaza, ktorý ma pokrstil či vyslúžil a aj dnes vysluhuje sviatosti," povedal Samuel Brečka z hnutia Modlitby kňazov. Ako doplnil, modliť sa je možné aj za tých kňazov, ktorí ľuďom najviac pomohli na ceste k Bohu, či za nových kňazov.

Hnutie Modlitby za kňazov prosí aj samotných kňazov, aby sa k pôstu pripojili a odslúžili na tento úmysel sväté omše.

Akciu podporujú obaja metropoliti rímskokatolíckej cirkvi na Slovensku – bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský a košický arcibiskup Bernard Bober. Súčasťou akcie na podporu kňazov bude tesne pred jej vyvrcholením v sobotu 22. októbra Púť za kňazov v Šaštíne.