Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V nedeľu pribudli štyri prípady nákazy, otestovali 47 ľudí

Na snímke muž s ochranným rúškom počas merania telesnej teploty pred vstupom na trhovisko v Tel Avive 7. mája 2020. Od štvrtka v Izraeli otvorili v rámci koronavírusovej pandémie nákupné centrá a vonkajšie trhoviská, koncom mája sa do škôl vrátia žiaci všetkých vekových skupín. Foto: TASR/AP

Na Slovensku počas nedele nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je 28.

Bratislava 15. júna (TASR) - Na Slovensku pribudli v nedeľu (14. 6.) štyri prípady nákazy novým koronavírusom. Celkovo krajina doteraz eviduje 1552 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI).

Doposiaľ sa vykonalo celkovo 196.770 testov, počas nedele sa ich spravilo 47. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1410 ľudí, za nedeľu nezaznamenali žiadneho vyliečeného pacienta.

Hospitalizovaných je naďalej 24 osôb, z toho v dvoch prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti ani na pľúcnej ventilácii naďalej nikto nie je.

Na Slovensku počas nedele nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je 28.

Dva prípady pribudli v nedeľu v Banskobystrickom kraji a dva v Bratislavskom kraji. V ostatných krajoch na Slovensku nebol v nedeľu potvrdený žiaden nový prípad.