Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Na Slovensku je už 1049 prípadov nákazy novým koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z nového koronavírusu sa na Slovensku vyliečilo doteraz 175 ľudí, z toho 46 bolo hospitalizovaných v nemocniciach a 129 sa vyliečilo v domácej izolácii.

Bratislava 17. apríla (TASR) – Počas štvrtka (16. 4.) pribudlo na Slovensku 72 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, doteraz sa tak zaznamenalo 1049 pozitívnych vzoriek. Vyplýva to z informácie, ktorú TASR poskytol hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) hospitalizovaných 203 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie COVID-19 a u 130 pacientov sa čaká na výsledky testov. Najmladšia osoba štvrtkových testov má šesť rokov, najstaršia 85 rokov.

Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je sedem pacientov, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii. Z nového koronavírusu sa na Slovensku vyliečilo doteraz 175 ľudí, z toho 46 bolo hospitalizovaných v nemocniciach a 129 sa vyliečilo v domácej izolácii.

Rezort zdravotníctva tiež potvrdil ďalšie úmrtie na ochorenie COVID-19. V Univerzitnej nemocnici Bratislava zomrela žena z Domova sociálnych služieb z Pezinka, ktorá bola hospitalizovaná v kritickom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti v Univerzitnej nemocnici Bratislava.

Premiér Igor Matovič doplnil, že plánujú kompletne pretestovať jednu z karanténnych rómskych osád. O ktorú konkrétne pôjde, nepovedal.

Hlavný hygienik SR Ján Mikas zasa v tejto súvislosti potvrdil, že komunitné šírenie nového koronavírusu v pravom zmysle slova na Slovensku nie je.