Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Na Slovensku pribudlo sedem inovatívnych škôl v rámci súťaže InoŠkola

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Slávnostné vyhlásenie víťazných škôl sa uskutoční 28. júna na Evanjelickej spojenej škole v Martine od 11.00 h.

Bratislava 22. júna (TASR) - Na Slovensku pribudlo sedem inovatívnych škôl, ktoré vybrala v rámci súťaže InoŠkola odborná porota. Na druhom ročníku súťaže sa zúčastnilo vyše 40 škôl z celého Slovenska. TASR o tom informovala PR manažérka projektu Ivana Syrovátková.

Porota spracovala takmer 2000 dotazníkov od študentov a učiteľov, pričom sa im úspešne podarilo nájsť školy, ktoré nielen tvrdia, že sú inovatívne, ale o ktorých si to myslia aj ich žiaci. Víťaznými InoŠkolami pre ročník 2022/2023 sú Evanjelická spojená škola v Martine, Gymnázium J. B. Magina vo Vrbovom, Stredná priemyselná škola v Dubnici nad Váhom, Základné školy a materská škola Ožďany, Základná škola Lúčna vo Vranove nad Topľou, Stredná zdravotnícka škola v Ružomberku a Základná škola Hrnčiarska vo Zvolene.

Víťazné školy sa na rok stanú "regionálnym hubom inovácií", teda strediskom, odkiaľ budú môcť okolité školy čerpať inšpirácie a preberať dobrú prax. Pridelený asistent im pomôže zorganizovať konferenciu a vyškolí ich v používaní edukačného softvéru Accelium.

Slávnostné vyhlásenie víťazných škôl sa uskutoční 28. júna na Evanjelickej spojenej škole v Martine od 11.00 h.