Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Šesť nových úmrtí na COVID-19: Umrel 48-ročný lekár z Oravy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V nemocniciach je hospitalizovaných 638 pacientov s novým koronavírusom alebo s podozrením naň.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Na Slovensku pribudlo šesť potvrdených úmrtí na pľúcnu formu ochorenie COVID-19. Celkovo tak v krajine zomrelo na toto ochorenie 98 ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

V nemocnici v Čadci zomrel 69-ročný muž, v nemocnici v Humennom 72-ročná žena, vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne 83-ročná žena. V nemocnici v Prešove zomreli 85-ročný muž, 89- a 92-ročné ženy.

V nemocniciach je hospitalizovaných 638 pacientov s novým koronavírusom alebo s podozrením naň. Na JIS je 21 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 51 pacientov, priblížila Eliášová. Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 30.695. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 23.067.

Premiér: Na nový koronavírus zomrel 48-ročný lekár z Oravy



V pondelok zomrel 48-ročný lekár z Oravy na ochorenie COVID-19. Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽANO) na sociálnej sieti.



Odbor zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja na sociálnej sieti uviedol, že doktora poznali ako skromného, vľúdneho človeka a veľmi dobrého obvodného lekára.



Matovič podotkol, že nechce, aby na Slovensku zomierali zdravotné sestry a lekári len preto, lebo pre niekoho je právo cudzích ľudí na ochranu zdravia a života nepodstatná hodnota.