Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Na Slovensku vznikla Asociácia televíznych vysielateľov Slovenska

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

Asociácia televíznych vysielateľov má pred sebou veľa úloh, ale aj vízií, ktoré nás povedú k budúcemu zmysluplnému rozvoju televízneho vysielania, uviedol predseda predstavenstva ATVS Marcel Grega.

Bratislava 28. februára (TASR) – Komerčné televízne stanice vytvorili samostatnú Asociáciu televíznych vysielateľov Slovenska (ATVS). Jej zakladateľmi sú Markíza-Slovakia, Mac TV a Cen. Jedným z cieľov asociácie je ochrana slobody prejavu a slobodného šírenia informácií prostredníctvom televízneho vysielania. TASR o tom v piatok informovala tajomníčka ATVS Zuzana Šangalová.

"Asociácia televíznych vysielateľov má pred sebou veľa úloh, ale aj vízií, ktoré nás povedú k budúcemu zmysluplnému rozvoju televízneho vysielania. V súčasnosti už nikto nepochybuje, že televízia ako médium sa mení a má mnoho možností na výber," uviedol predseda predstavenstva ATVS Marcel Grega.

Grega dodal, že k týmto zámerom televízia potrebuje nielen energiu a investície, ale predovšetkým dobrú legislatívu a transparentný priestor, v ktorom bude môcť svoje plány uskutočňovať. Asociácia podľa jeho slov plánuje aj koordináciu s domácimi a zahraničnými partnermi pôsobiacimi na mediálnom trhu.

ATVS sa chce predovšetkým aktívne podieľať na legislatíve televízneho vysielania a autorských práv a na formovaní slovenského televízneho trhu tak, aby boli tieto procesy v súlade s európskou audiovizuálnou legislatívou. Podľa jej zakladateľov sa bude snažiť o zachovanie korektného trhového prostredia na Slovensku a voľnú hospodársku súťaž.